Väder – Uppdaterade 10-dygnsprognoser

Dagens väder. Delat via Instagram från de Svenska TV-kanalerna

Allt väder på ett ställe hos oss

Väder på Sveriges moderna prognossajt med uppdaterat väder 24 / 7. Här hittar man detaljerade 10-dygnsprognoser från YR och SMHI. Vi delar även dagliga prognoser via TV4s och SVTs Instagram kanaler.

Vi visar prognoser för 2303 orter i Sverige och världen. Men vi jobbar kontinuerligt med att lägga till fler länder, städer och semesterorter till vår Vdatabas.

Vi utvecklar och förbättrar sajten även med bloggartiklar och annat. Kontakta oss om ni hittar några fel eller vill ge förslag på förbättringar.

Väder, det vi pratar om när den pinsamma tystnaden slår till :-)

Väderbloggen

så lite som möjligt om vädret, mer om allt annat

Tesla Model 3 – En tredje elbil från Tesla Motors

1 april, 2016

Miljöbilarnas miljöbil Tesla, visade inatt upp sin nya tredje elbil. Detta är ännu ett steg i rätt riktning mot våra mål att sluta använda fossila bränslen för ett bättre klimat och väder på vår jord. De två tidigare modellerna Model S och Model X är de elbilarna med den överlägset bästa prestandan och räckvidden i jämförelse

Se den otroliga videon på hur han överlevde kraschen

28 mars, 2016

Formel 1 säsongen för 2016 startade i Melbourne, Australien med dunder och brak förra helgen. Trots perfekt väder och vägförhållanden så var olyckan framme. På det 18e varvet försökte spanjoren Fernando Alonso köra om Esteban Gutierrez. Formel 1 bilarna var uppe i en fart på ca 300km/timmen när kraschen var ett faktum och Alonsos bil

Sommartid – Ska man ställa fram klockan?

26 mars, 2016

Äntligen är det dags att ställa om klockan till Sommartid. I Sverige sker tidsomställningen till sommartid varje år klockan två på natten mellan den sista lördagen och den sista söndagen i mars. En enkel minnesregel för att komma ihåg ifall man ska ställa fram eller tillbaka klockan är att på sommaren så tar man fram

Det klara vädret med blå himmel och en röd fyr

Vädret

Vädret finns runt omkring oss konstant. Det är en stor del av våra liv och nåt som vi inte kan kontrollera. Vädret styr ofta över hur och var vi lever, vad vi gör, vad vi bär och vad vi äter. Den som studerar vädret kallas för meteorolog. Väderprognoser görs av prognosmakare som du ser på tv.

Väder definition

Vädret är de dagliga förhållandena som råder för en viss plats. Vill man lära sig mer om prognoser så rekommenderar vi att kolla med SMHI. Vad har vi haft för väderförhållanden tidigare så kan man se det på hur var vädret punkt se.

Klimat är faktiskt något helt annat. Klimatet är de vanliga, genomsnittliga väderförhållandena på en viss plats under en längre tidsperiod (till exempel mer än 30 år). Vi lär oss konstant mer om olika klimatförhållanden runt om i världen. Öknarna har ett varmt och torrt klimat medan Antarktis har ett mycket kallt och torrt klimat.