Väder för Sverige och världen med väderprognoser från fler källor

Allt väder på ett ställe hos oss med uppdaterade 10-dygnsprognoser. Väder24 är Sveriges moderna prognossajt med uppdaterat väder 24 / 7. Här finns detaljerade 10-dygnsprognoser från YR och SMHI. Vi delar även dagliga prognoser via TV4s och SVTs Instagram kanaler. Här hittar du prognoser för tusentals orter i Sverige och världen. Men vi jobbar kontinuerligt med att lägga till fler länder, städer och semesterorter till vår databas.

Läs mer om väder nedan eller använd sökrutan ovan för att kolla väderprognosen för din ort.

Väder – Vad är det egentligen?

Väder är det aktuella tillståndet för jordens atmosfär, som vanligtvis hänvisar till bara en del av den lägre atmosfären, eller troposfären, som bildade huvuddelen av atmosfäriska fenomen.

Utan behovet av att skilja mellan klimat som är kännetecknande för en region av långtidsmätningar etablerade genomsnittliga väder läge. Däremot är vädret föränderliga klimatet i timmar eller dagar i ett särskilt tillstånd för en viss plats. Du kan också tala om klimatet, som är i en viss ort, vädret var en kortare tidsperiod, såsom dag, vecka, månad, år, etc. tid.

Väder, det vi pratar om när den pinsamma tystnaden slår till :-)
Det klara vädret med blå himmel och en röd fyr

Lite mer om vädret

Vädret finns runt omkring oss konstant. Det är en stor del av våra liv och nåt som vi inte kan kontrollera. Vädret styr ofta över hur och var vi lever, vad vi gör, vad vi bär och vad vi äter. Den som studerar vädret kallas för meteorolog.

Definition av väder

Vädret är de dagliga förhållandena som råder för en viss plats. Vad har vi haft för väderförhållanden tidigare så kan man se det på hur var vädret.

Klimat är faktiskt något helt annat. Klimatet är de vanliga, genomsnittliga väderförhållandena på en viss plats under en längre tidsperiod (till exempel mer än 30 år). Vi lär oss konstant mer om olika klimatförhållanden runt om i världen.