Tesla – Inte bara klimatsmart

Tesla – Inte bara klimatsmart

Världens mest avancerade elbil fick sig en ganska så banbrytande uppdatering av mjukvaran idag. Tesla tog steget från att vara klimatsmart till så pass smart att den nu kan köra “helt” själv, lite beroende på vädret det vill säga.

Med version 7.0 kan man nu gå in i “Autosteer”-läge då bilen tar kontroll över styrningen, vilket innebär att föraren i princip kan luta sig tillbaka och njuta av färden och kanske det fina vädret också, eftersom det är en av förutsättningarna med att bilen ska kunna köra själv. Mjukvaran släpptes som en BETA version (precis som Väder24), och innebär därmed att föraren i bilen måste fortfarande vara vaksam och hålla händerna på ratten för att kunna ta tillbaka kontrollen vid lägen som bilen inte hanterar. Ett av dessa lägen är just dåligt väder med mycket regn eller snö som skapar problem för “Autosteer” funktionen.

Så tyvärr kan kanske de svenska Tesla ägarna inte ha nytta av denna fantastiska nyhet så länge till, då höstovädret och vintern är på gång. Men oavsett så är det en väldigt kul nyhet och de som testat den nya funktionen verkar också ha kul, trotts att det samtidigt verkar vara lite nervöst.